Actualitat — 26 abril 2013

26/04/2013 | El Ple de l’Ajuntament d’Olot va aprovar ahir per un ampli consens el Pla per a la infància i l’adolescència d’Olot 2013-2019. El Pla va ser aprovat amb el vot favorable dels 19 regidors dels grups municipals de CiU, el PSC, ERC i el PP i l’abstenció de PxC.

Una de les principals novetats d’aquest pla és que, tot i que el seu impuls i seguiment correspon al Consorci d’Acció Social de la Garrotxa (CASG), a l’Institut Municipal d’Educació (IME) i a l’Àrea de Joventut, pretén ser un pla integral que s’adreci a tots els infants i joves. D’aquesta manera es vol superar la tradicional fixació en la infància en situació de risc social per centrar-se en el conjunt dels infants i adolescents, atenent a les particularitats de cadascun d’ells i treballant especialment des de la perspectiva de la prevenció.

Aquest visió integral de tots els infants, així com la importància de la prevenció sorgeix de la Llei 14/2010 dels drets i les oportunitats de la infància i l’adolescència. Aquesta llei suposa un avenç molt important en la tasca legislativa per a la protecció i el desenvolupament dels infants a Catalunya. Paral·lelament, cal tenir en compte el procés que segueix el Govern de la Generalitat de Catalunya per aprovar el Pacte per a la Infància de Catalunya.

El Pla reconeix l’àmplia experiència acumulada al llarg d’aquests anys en les polítiques d’atenció a la infància i l’adolescència que s’han desplegat a la ciutat. Accions ens les quals han participat agents molts diversos i que han afavorit unes bones condicions de vida a la majoria dels infants i adolescents. En aquest sentit, el nou pla ha d’aconseguir continuar amb aquesta línia i ha de cobrir alguns dels aspectes a millorar, especialment respecte el tractament integral de tota la infància i la coordinació dels agents que treballen amb aquest objectiu.

El Pla ha comptat amb la participació de professionals d’àmbits diversos, com ara l’educació, la salut, els serveis socials, l’esport i el lleure, la joventut, la cultura, etc. Tots ells han contribuït a definir millor la realitat de la nostra ciutat i les prioritats de l’acció dels propers anys.

Els eixos de treball del pla són:

  • Eix 1: L’atenció a la infància
  • Eix 2: La participació i la integració a la comunitat
  • Eix 3: La prevenció del risc i la protecció dels menors
  • Eix 4: Mitjans de comunicació i imatge social dels infants
  • Eix 5: Tecnologies de la informació i la comunicació i identitat digital

Podeu consultar el document complet del pla aquí.

[divider top=”0″]

Veieu la notícia emesa a “Les Notícies” d’Olot Televisió relacionada amb aquest esdeveniment:

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *