Actualitat General — 03 juliol 2020

El passat 23 de juny, les cosidores en  una reunió conjunta amb les representants de la Comissió de festes i l’AAVV de Sant Miquel d’Olot van decidir de forma consensuada suspendre definitivament el Ball Pla de 2020.

La suspensió definitiva del Ball Pla d’enguany està motivada per la impossiblitat de garantir la seguretat sanitària,  tant en el taller presencial del  local Bufadors com en el moment de la desfilada,  la majoria de dones cosidores formen part d’un dels grups de risc.  Un altre dels motius es la desconeixença de  quines seran les condicions en el mes de setembre, establertes per les autoritats sanitàries.

Hem tingut em compte la flexibilització de les restriccions d’activitats i l’evolució positiva de la pandèmia durant les últimes setmanes, però s’ha cregut com improbable celebrar el treball diari en el taller del Ball Pla. Així com, durant la desfilada dels vestits, no poder mantenir les mesures preventives de distància social entre les persones que hi participen i les persones que venen a veure la desfilada pels carrers del barri.

De totes maneres des de la Comissió de festes conjuntament amb l’AAVV s’està treballant per elaborar unes activitats que es faran durant la setmana de la festa del barri, del 20 al 26 de setembre, sota la denominació de “Ball Pla Confinat”. Es tractarà d’esdeveniments vers la festa que no comportaran la participació presencial de públic per evitar aglomeracions. Així com es demanarà la col·laboració de la Comissió de festes, l’AAVV, entitats i altres agents del barri i la Ciutat (Dinamig, Cultura, etc.).

Les propostes serien entre d’altres:

  • Tot i l’anul·lació del Ball Pla, s’ha acordat que les dones persones encarregades i contractades els patronatges dels vestits, continuaran fent feina de patrons que ja tenen les mides i deixar-los preparats pel Ball Pla del proper any.
  • Es va manifestar també entre les presents, de voler fer una desfilada simbòlica amb els aparadors buits dels locals de barri, on poder exposar vestits d’altres anys, i d’aquesta manera poder mostrar els vestits a la resta de veïns i veïnes del barri com de la ciutat i comarca.
  • Reunir fotografies d’altres Ball Pla i poder exposar-les als aparadors buits i del comerç del barri.

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *