Actualitat General — 19 març 2021

El passat dissabte 13 de març a Mieres es va organitzar una Quina Feminista en motiu de la commemoració del Dia de les dones. Aquesta activitat organitzada per l’ajuntament i el col·lectiu de gènere de Mieres ha format part de la campanya “Retalla les violències, enganxa les cures” que s’ha fet durant el 2020-21 a tots els municipis de la Garrotxa.

L’entitat Lo Relacional ha esta l’encarregada de dinamitzar aquesta activitat amb la participació d’unes 40 persones del poble que han volgut passar una bona estona i gaudir amb la Quina Feminista. Una Quina que en lloc de jugar amb números ho feia amb noms de dones il·lustres que moltes vegades han passat desapercebudes per la història en general però que han estat el motor de gestes tant importants com la creació de la xarxa wifi, la lluita pels drets de les persones LGTBI, la lluita pels drets humans o la igualtat entre homes i dones en espais tan masculinitzats com l’aviació. La participació femenina a l’activitat ha estat molt destacada, no només a l’hora d’assistir-hi sinó a l’hora d’elaborar tots els regals de la Quina que han esta fets per dones de Mieres.

Per altra banda el jovent del poble va fer uns dies abans dinàmiques de sensibilització i debat sobre la igualtat de gènere i els micromasclismes. Aquest treball previ a la Quina s’ha aprofitat per elaborar una col·lecció de 13 adhesius amb eslògans i frases que recullen les sensacions i les opinions que varen sorgir de les dinàmiques amb el jovent. Aquests adhesius els podeu veure enganxats pel poble per tal de recordar diàriament aquesta lluita que fa temps que les dones han d’emprendre el relació a seva igualtat davant dels homes. Per més informació de la campanya i de l’activitat podeu connectar-vos a  https://garrotxasenseviolencies.wordpress.com/blog/

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *