Actualitat General — 30 gener 2020

Es tracta d’un dels projectes escollits per les veïnes i veïns que van participar de la votació dels segons Pressupostos Participatius d’Olot.

L’Ajuntament d’Olot està a punt d’iniciar les obres de remodelació de set places de la ciutat amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat, el mobiliari, els punts d’aigua i la instal·lació de nous equipaments esportius i educatius. Les actuacions, que tenen un pressupost de 55.000 euros, formen part dels projectes ‘Revivim les places petites!’ i ‘Fem grans places i parcs!’, dues de les cinc propostes que els veïns van escollir en els Pressupostos Participatius d’Olot de l’any passat. En concret, s’actuarà a la plaça del Farcell, el parc de les Planotes, la plaça Pla de Dalt, la plaça Mas Baix, la plaça Montolivet, la plaça Gil Vidal i Forga i els jardins dels Pisos de la Caixa.

A part de la reestructuració de les places petites, també estan a punt de finalitzar la senyalització dels itineraris a la Muntanya Pelada; l’actuació que més vots va reunir als Pressupostos Participatius de 2019: un total de 263. En aquest cas, s’han millorat i establert noves senyalitzacions – seguint el projecte Belluga’t que impulsa l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament- i, a més, s’han potenciat instal·lant màquines per poder realitzar exercicis a la zona verda davant de l’Hospital d’Olot i la plaça del Pla de Dalt. Uns treballs que han tingut un cost de 10.000 euros.

La quarta actuació prevista als pressupostos, escollida per 209 vots i amb un cost de 15.000 euros, és una aposta més pel foment de la mobilitat sostenible a Olot. Consisteix en la potenciació de l’ús de la bicicleta creant noves connexions entre barris i, paral·lelament, la realització de quatre tallers formatius gratuïts de reparació i manteniment arreu de la zona oest de la ciutat, oberts a tota la ciutadania. Aquesta proposta, està a punt d’engegar-se i s’incorporarà en un projecte més extens i complet; el Pla d’Impuls de la Bicicleta d’Olot 2020 que l’Ajuntament d’Olot iniciarà aviat.

Per últim, la cinquena actuació que els veïns van escollir a través dels Pressupostos Participatius s’anomenava ‘Barris: espais de cultura’ i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Olot ja la té enllestida i programada. El projecte va recollir 172 vots i els prop de 20.000 euros de pressupost d’aquesta acció es dedicaran a la programació de quatre activitats socioculturals familiars. Aquestes activitats s’executaran de manera conjunta, entre els veïns i veïnes i el personal tècnic de l’administració. El projecte en si, que s’ha reanomenat Zona B i incorpora el teatre d’objectes com a eix conductor del cicle, arrencarà el pròxim 30 de maig.

 L’Ajuntament d’Olot ja està treballant en la tercera edició del Projecte de Pressupostos Participatius que es presentarà ben aviat.

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *