Actualitat General — 05 juny 2019

Des del Servei d’Atenció Intengral a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere de la Garrotxa (SAI), s’ha programat tres exposicions amb l’objectiu de sensibilitzar i visibilitzar sobre les diferents maneres de ser i d’estimar:

 

“Queererte” de Pepa Ràfols

Del 15 de juny al 6 de juliol a El Racó de la Font

El fil conductor el formen una sèrie de personatges que s’atreveixen a sentir i a viure amb una coherència pròpia. Utilitza l’ humor i la provocació com a eines constructores de confort i llibertat.

El marc conceptual ofereix una mirada amplia sense judicis sobre la identitat i l’estima cap a una mateixa. On les normes que una posa no tenen per què coincidir amb les normes socials. És doncs, un espai de reflexió per a tots els públics. 

Inauguració el dia 15 de juny a les 11:30 a El Racó de la Font

 Cartell de l’exposició “Queererte”

“Construccions identitàries. Work in progress” de Mar C. Llop

Del 20 de juny al 18 de juliol

L’exposició plasma a través d’imatges i textos els sentiments, el camí, les realitats, els pensaments, els debats…de les persones transgènere.

La Mar, a través de la seva exposició vol expressar l’evolució d’aquells cossos que no es reconeixen en el gènere adjudicat, el trànsit i els canvis que experimenten en el procés i la construcció i expressió d’un cos en el qual cadascú es sent còmode.

 “Viure un secret que ens toca l’essència de la pròpia identitat. Romandre a l’armari ens debitita. Créixer en un entorn on no hem trobat els referents on emmirallar-nos és el que ens ha passat a moltes persones que ja comptem unes dècades. Tenir un cos masculí i una expressió afeminada sempre s’ha associat amb l’homosexualitat. Què passa quan sortim d’aquests paràmetres? Mica en mica l’era de la informació ens ha ajudat a entendre’ns.”

4 seccions en diferents espais de la ciutat:

Secció “Conceptes” Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa.

Secció “Persones” i “Vincles” a Can Trinxeria.

Secció “En Trànsit” Biblioteca Marià Vayreda.

Inauguració dijous 20 de juny a les 18h a Can Trinxeria amb la presència de la Mar C. Llop.

 Cartell de l’exposició “Construccions identitàries”

“Un Món de Gèneres” del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB)

 Del 26 de juny al 18 de juliol a diversos comerços del C/ Major d’Olot(del Carrer del Carme al Carrer Sant Esteve)

Aquesta és una exposició sobre gèneres i identitats no binàries de diversos indrets del món com són: Albània, Amèrica del Nord, Índia, Indonèsia, Itàlia, Madagascar, Malàisia, Mèxic, Polinèsia i Tailàndia.  

Les persones no binàries o de gènere fluid -que han existit en totes les èpoques i en totes les cultures-, són persones que no s’identifiquen ni com a homes ni com a dones i que, de fet, posen en qüestió aquesta organització binària de les societats humanes. 

Cartell de l’exposició “Un Món de Gèneres”

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *