Actualitat — 06 abril 2023

El dia 22 de març de 2023 va tenir lloc la xerrada Parlem de demències a l’Esplai La Caixa d’Olot.  Va ser impartida per la neuropsicòloga de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, Marta Linares, la psicòloga de Benestar Emocional del CAP Garrotxa, Gemma Grabalosa i les treballadores socials del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, Bea Luna i Anna Suñé.

Els assistents van poder escoltar amb la intervenció de la neuropsicòloga Marta Linares, la descripció de les diferents tipologies de demències i les afectacions que suposen per les persones afectades i el procediment que es segueix a l’hora de detectar-les.

Per altra banda,  les treballadores socials de l’Àmbit d’Autonomia del CASG van transmetre la importància de la prevenció, del poder decidir com es vol ser cuidat i per qui quan encara ho podem fer. També de la importància que la persona i la família tinguin la màxima informació per saber quins passos s’han de seguir en cada moment per afavorir una atenció de qualitat centrada en la persona i les seves necessitats.

Finalment, la psicòloga Gemma Grabalosa va incidir en la importància de prevenir la sobrecàrrega del cuidador i la importància de cuidar als cuidadors per poder evitar aquesta sobrecàrrega.

L’atenció integral a la persona i el seu entorn és vital per fer un bon acompanyament en tot aquest procés, aquesta xerrada escenifica la importància d’atendre a la persona d’una forma multidisciplinar i des d’una visió holística.

L’acte va ser un èxit, va comptar amb més de 80 assistents la qual cosa evidencia l’interès de la ciutadania entorn al tema tractat.

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *