El reconeixement legal de la situació de discapacitat és un requisit indispensable per accedir als drets, serveis, programes, prestacions econòmiques i mesures d’acció positiva que l’ordenament jurídic i el sistema de serveis socials destina a les persones amb discapacitat.

La resolució de reconeixement de grau de discapacitat és el document administratiu que acredita la discapacitat. Aquest document facilita l’accés a diversos drets, serveis, programes i prestacions que tenen com a objecte compensar els desavantatges socials derivats de la discapacitat o de les barreres socials que limiten la participació plena i efectiva en la societat.

La valoració de la discapacitat s’expressa en percentatge i es realitza mitjançant l’aplicació del Reial decret 1971/199, de 23 de desembre, de procediment per al reconeixement, declaració i qualificació del grau de discapacitat. Són objecte de valoració les discapacitats físiques, psíquiques, sensorials i de la comunicació i la parla que presenti la persona així com els factors socials complementaris relatius a l’entorn familiar, situació laboral, educativa i cultural que puguin dificultar la integració social.

Com sol·licitar l’accés al reconeixement de la situació de la discapacitat

Es pot sol·licitar mitjançant presentació presencial o electrònica.

Sol·licitar el reconeixement o la revisió de la situació de la discapacitat

Atenció: Si quan feu clic a l’enllaç per descarregar els models de sol·licitud us apareix una nova finestra o pestanya d’error, heu de desar el document al vostre ordinador per poder-lo visualitzar correctament. Recordeu que per obrir aquest document (format PDF) cal que tingueu instal·lat en el vostre ordinador el programari adequat (Adobe Reader o similar). 

Com es reconeix la situació de discapacitat

Un professional de l’equip de valoració de la discapacitat (CAD) es posa en contacte amb la persona sol·licitant per tal de programar un dia i una hora d’entrevista a la seu del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa més propera.

Una vegada feta la valoració amb l’equip multidisciplinari (metge, psicòleg i treballador social), l’equip emetrà un informe al Departament de Benestar Social i Família i s’enviarà la resolució de discapacitat a la persona sol·licitant.

Per poder accedir als ajuts establerts per a les persones amb discapacitat, és requisit imprescindible tenir una discapacitat igual o superior al 33%.

Si voleu veure informació sobre la discapacitat en format de còmic, cliqueu a sobre de la imatge següent: 

2015_logo_dubtes_discapacitat

Font del còmic: www.cuatroriano.blogspot.com de Jaime Rodríguez

Per a més informació: Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya | Persones amb discapacitat

MÉS INFORMACIÓ
Consorci d’Acció Social de la Garrotxa
Plaça del Palau, 8. Olot
Telèfon: 972 266 644
casg@casg.cat

Contacta amb nosaltres … 

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *