Actualitat — 24 gener 2023

El voluntariat és el conjunt de persones que dediquen una part del seu temps lliure a dur a terme una acció al servei dels altres o de la comunitat en general, sense esperar res a canvi.

A la ciutat d’Olot hi ha un munt de persones que es dediquen a aquest voluntariat. Aquest mes de gener se’ls ha volgut fer un reconeixement des de les entitats de la ciutat que el gestionen.

El Punt de voluntariat de la ciutat conjuntament amb Creu Roja, Càritas Garrotxa, Cepaim, La Fageda, Mans per l’Acció Solidària i el Servei de Català d’Olot fa temps que anem fent trobades per tal de coordinar i donar una millor resposta a les persones que en un moment de la seva vida i com a part del seu creixement personal volen fer voluntariat. El compartir projectes, persones i visions conjuntes sobre aquest tema va fer que durant el 2022 ens plantegéssim com poder fer un reconeixement  a la tasca d’aquestes persones moltes vegades invisibilitzada.

El dia 5 de desembre en motiu del Dia internacional del voluntariat aquestes entitats vàrem muntar una parada informativa al mercat setmanal i algunes de les persones de la ciutat varen poder demanar dubtes i fins i tot apuntar-se en alguna de les iniciatives d’aquestes entitats esmentades. El reconeixement personal, però, va arribar de la mà d’alguns espais de la ciutat que varen possibilitar una visita guiada a una vintena de persones voluntàries que el passat dia 18 varen rebre el reconeixement merescut per la tasca que fan. Persones de diferents edats, orígens i perfils van compartir visites guiades a l’arxiu i el teatre municipal i van posar en comú els projectes en els que fan voluntariat. Experiències ben diverses com acompanyament a l’aprenentatge de la llengua, l’acompanyament a passejar, fer companyia a persones grans una estona a la setmana, suport en la lectura amb infants o col·laboració en el gran recapte d’aliments ens són alguns exemples.

El voluntariat és una realitat creixent. A Catalunya, així com a Olot va progressivament prenent força i consolidant la seva presència. D’una banda, el voluntariat es va adequant constantment als seus contextos, per tal de donar resposta a les noves demandes i mancances socials i, d’altra banda, les institucions i la societat en general han anat fent més palès el reconeixement de la tasca insubstituïble del voluntaris i de les entitats del voluntariat. Les entitats de voluntaris faciliten i canalitzen la participació ciutadana, i garanteixen una societat forta, plural i amb capacitat per donar resposta a les seves pròpies necessitats.

En cas d’estar interessat/da et pots posar en contacte amb el Punt de voluntariat ubicat al Casal Civic Olot ( C. Bisbe Lorenzana, 2 planta baixa . Horari d’atenció al públic dimarts de 16h a 20h i dijous de 10h a 13h. També es pot contactar  bé a través del correu electrònic  entitatsgarrotxa@casg.cat o al telèfon 682404396 . També pots estar informat a través de la pàgina web www.entitatsgarrotxa.cat o xarxes socials @atenciocomunitat ( facebook i instagram).

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *