Actualitat General — 06 maig 2019

La població de Riudaura és un dels municipis de la Garrotxa que des de fa dos anys porta a terme un procés participatiu en relació al pressupost del consistori. Concretament el que es coneix com a pressupostos participatius i que enguany ha destinat un total de 20.000€ pe a què les persones del poble poguessin presentar propostes per a la seva inversió.

Les propostes han estat presentades de forma individual o en nom d’entitats i col·lectius. Se n’han presentat un total de 19.Un cop presentades han estat debatudes, consensuades i reconstruïdes en una trobada veïnal on unes 25 persones han pogut parlar de les necessitats del poble, de les propostes presentades i han pogut acordar quines eren les que passaven a la validació tècnica per veure la seva idoneïtat en relació als criteris establerts en el procés. D’aquestes 19, cal dir que dues han estat assumides per l’ajuntament ja que s’han considerat tasques de manteniment dels carrers del poble. Sis propostes han estat desestimades per manca de concreció i bé perquè el pressupost no complia el criteri establert o el superava o perquè estaven repetides. En total han passat la validació tècnica i han anat a votació 11 de les propostes veïnals.

Han votat 225 de les 391 habilitades per fer-ho, que representa un 57,7% de la població de Riudaura.  Això  significa que hi ha hagut un augment del 20%  de participació en relació al 2018. El fet que coincidís amb la jornada de votació de les eleccions estatals pensem que ha possibilitat aquest augment. Dels vots emesos, 204 han estat presencials i 21 han estat fets on-line . No hi ha hagut cap vot nul ni cap vos en blanc. En aquest procés la participació d’homes i dones ha estat pràcticament la mateixa (110 homes/ 115 dones). La franja que més participa de les votacions és la de 41 a 50 anys i la franja on han participar menys dones en comparació amb els homes ha estat la de 21 a 30 anys.

Algunes de les propostes que han sortit guanyadores són l’elaboració d’un Pla d’accessibilitat per Riudaura, la millora d’alguns espais del poble en relació a la seguretat dels infants, la compra de material per a les festes del poble ubicades al centre cívic o bé la l’aïllament acústic de la sala polivalent de l’escola.  Cal dir que la suma d’aquestes propostes pugen un total de 20.500€ . Es valora la possibilitat de portar al Ple municipal l’acceptació i increment de 500€ per a fer possible les 4 primeres propostes votades. Properament es començaran a implementar. 

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *