Actualitat General — 14 febrer 2024

El SOAF és un espai per assessorar i donar suport puntual a famílies amb infants de 0 a 18 anys en qüestions relacionades amb la criança i l’educació. Totes les famílies que ho desitgin podran demanar hora i les atendran professionals especialitzats de forma gratuïta.  

El SOAF és un espai de suport, orientació i acompanyament a la criança i l’educació dels fills i filles. Professionals especialitzats ofereixen orientació i pautes educatives, escolta i atenció als dubtes de les famílies. Així com eines i estratègies pràctiques i efectives per resoldre situacions de dificultat o problemes relacionats amb la criança i l’educació. L’educació dels fills i filles genera sovint interrogants i preguntes. El SOAF té l’objectiu d’orientar i ajudar les famílies a trobar respostes, aspectes de la criança en els quals podem necessitar un acompanyament en moments puntuals. El SOAF és un espai per parlar en calma, en un entorn de privacitat i confiança en el qual les famílies hi poden expressar qualsevol dubte o inquietud: potenciar l’autoestima, límits, donar autonomia, promoure hàbits saludables, fomentar valors, gestionar conflictes, ús de pantalles i xarxes socials, etc. El SOAF també permetrà detectar i prevenir dificultats emocionals o relacionals que de no treballar-se podrien derivar en situacions de risc o desprotecció dels infants i adolescents.

El CASG impulsa el servei a tota la comarca de la Garrotxa.

El 2023, l’Ajuntament d’Olot va impulsar aquest servei que ha estat funcionant a través de l’Àrea de Cultura i Educació assolint una bona rebuda i valoració per part dels i les usuaries i de tota la població.

A partir del gener de 2024, el Departament de Drets Socials ha fet una aposta per desplegar el servei arreu del territori català i, a la Garrotxa, la gestió passa a ser a través del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa donant servei a tota la comarca.

SOAF-diptic-ss-modif

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *