Actualitat General — 08 maig 2019

Aquesta setmana passada sant Esteve d’en Bas va posar fi a una de les accions que els veïns i veïnes havien acordat en relació a la tinença responsable d’animals. Si bé és una problemàtica present a molts municipis i els consistoris han emprès diverses actuacions segueix essent un tema difícil.

A sant Esteve d’en Bas es va iniciar un procés participatiu fa uns mesos per tal de detectar quines eren les situacions que generaven més conflicte veïnal i quines activitats fetes pels animals de companyia o pels seus propietaris generaven molèsties. En dues trobades amb els veïns i veïnes del poble es va fer un mapa dels carrers on s’observava que els propietaris dels animals no recollien els excrements, també espais on es veia que els gossos no anaven lligats o bé els carrers on es sentien durant moltes hores lladrucs dels animals que estaven a les cases sols o tancats als balcons durant moltes hores. Aquests aspectes i d’altres tenen a veure amb aquesta tinença responsable i Sant Esteve ha mirat de posar-hi solució.

A través d’una campanya de sensibilització que ha suposat la penjada de sis cartells diferents en setmanes alternades ha permès que les persones del poble puguin tenir una idea d’allò que és obligatori o recomanable quan es té un animal, sobretot, gossos. Una de les altres accions que s’han engegat i que encara segueix en marxa és la donació per part de l’Ajuntament de bosses de recollida d’excrements reciclaves a totes les persones que portin a censar el seu animal.

Tot i que encara queden alguns dels acords presos amb la ciutadania per fer, aquestes setmanes d’informació i sensibilització han esta útils per tenir present la problemàtica i el procés participació ha permès compartir la responsabilitat de la tinença d’animals no només a les persones que els tenen sinó amb les persones i l’entorn en el que conviuen.

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *