violencia-genere

Des del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa s’impulsen accions per prevenir qualsevol forma de violència, treballar amb els agressors i  donar suport a les víctimes.

Tallers de gènere i prevenció de la violència
Com es fa la prevenció de la violència?

A través de tallers que imparteixen professionals experts en la matèria i que es porten a terme, en horari lectiu, als centres educatius de la comarca.

Què es pretén amb els tallers?
  • Identificar actituds i comportaments sexistes, de desigualtat d’oportunitats i de violència de gènere generant canvis en els models de relació.
  • Facilitar la resolució de conflictes de manera no violenta.
  • Crear espais de prevenció, sensibilització i reflexió entre la població infantil i juvenil sobre les desigualtats de gènere.
Quins tallers s’ofereixen?

L’oferta de tallers varia cada curs escolar.
Podeu consultar l’oferta actual al Dossier de recursos educatius.

Qui els pot sol·licitar?

L’oferta de tallers va dirigida als centres educatius de la comarca i s’inclou a la Guia de Recursos Educatius de l’Institut Municipal d’Educació (IME).

També els poden sol·licitar entitats socials (juvenil, de pares i mares, esportives, veïnal, etc.) interessades en oferir algun taller de prevenció de violència.

Com es poden sol·licitar els tallers?

Els tutors dels centres educatius poden escollir els tallers que s’adeqüen més a les edats i les necessitats dels alumnes. Ho han de sol·licitar a l’Institut Municipal d’Educació (IME).

Les entitats socials interessades en els tallers s’han de posar en contacte amb el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.

Atenció psicològica a les víctimes de violència
Què fem?

Oferim orientació, assessorament, atenció psicològica i suport emocional a persones que pateixen o han patit qualsevol situació de violència.

Què volem aconseguir?

Millorar el benestar de les persones que viuen o han viscut situacions de violència familiar.

Què s’ofereix:
  • Un espai per a les dones, de suport psicològic i emocional, així com d’acompanyament en el procés de recuperació personal.
  • Un programa d’atenció a famílies que hagin viscut situacions de violència, amb l’objectiu d’incidir tant en la reducció de riscos com en la recuperació emocional i psicològica dels fills.
A qui va dirigit?

A persones residents a la comarca de la Garrotxa que hagin patit o pateixin alguna situació de violència.

Com es pot sol·licitar?

Per aquest servei cal demanar cita prèvia al Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.

Sol·licitud de cita prèvia

MÉS INFORMACIÓ
Consorci d’Acció Social de la Garrotxa
Plaça del Palau, 8. Olot
Telèfon: 972 266 644
casg@casg.cat

Contacta amb nosaltres … 

Comparteix

(0) Readers Comments

Comments are closed.