Actualitat — 25 octubre 2017
2017_fira_creences_religions

El passat dissabte 14 d’octubre va tenir lloc, amb molt bona assistència, una visita guiada a l’exposició Creences i religions: llibertat, diversitat i conflicte a càrrec d’en Jordi Puig, el seu comissari.
A diferència d’altres vistes realitzades anteriorment, com la que el mateix Jordi Puig va conduir el dia 5 d’octubre enfocada a professionals de l’àmbit educatiu i coorganitzada pel Col·lectiu d’Ensenyants, la del dia 14 no tenia destinataris específics. De fet, estava emmarcada en l’oferta d’activitats gratuïtes que els museus d’Olot fan en motiu de la Fira de Sant Lluc i ni tan sols es podia preveure si els assistents serien d’Olot o de fora. És per això que es feu una visita molt oberta en la que s’explicà el perquè de l’exposició i es presentaren les peces que la conformen.

L’exposició és, conceptualment, el pal de paller de l’itinerari que porta el mateix nom i consta de 3 àmbits diferenciats: silencis, paraules i crits.

En l’àmbit dels silencis es convida al visitant a reflexionar sobre les creences en sentit ampli i íntim alhora (vivim en un món de creences i tots creiem; i tu, què creus?). En el segon, que porta com a títol “paraules” es presenten religions antigues, religions tradicionals i religions noves i finalment, en el dels crits es parla de l’impacte de les religions a la vida des de 3 perspectives: l’art, el conflicte i l’acció social. Per últim, l’espai expositiu convida als assistents a plasmar les seves creences i la seva contribució a la convivència en la diversitat de creences.

Per totes aquelles que la vulgueu visitar, estarà oberta fins el proper 28 de gener.

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *