Actualitat General — 28 maig 2018

El divendres 11 de maig es va celebrar a Girona la jornada de treball: «Reagrupament familiar: com millorar l’atenció a les persones reagrupades», organitzada per la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de les comarques gironines conjuntament amb alguns ens locals, entre ells el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.

La jornada anava adreçada a professionals que formen part del procés d’atenció a les famílies reagrupades. Es va contemplar el procés en la seva globalitat: els inicis amb tota la tramitació de documentació per part de les famílies (Padró i Habitatge), el moment d’arribada (Serveis d’Acollida), i, finalment, l’assentament (Educació, Salut, Serveis Socials).

Els objectius d’aquesta jornada van ser:

  • Reflexionar entorn al procés migratori i les seves dificultats, per fer un bon acompanyament des del món local/comarcal per una bona cohesió social.

  • Analitzar, des de cada àmbit professional, quina és la millor forma d’acompanyament al reagrupament familiar.

  • Consensuar quins haurien de ser els circuits i els programes idonis per fer un bon acompanyament al reagrupament familiar.

La jornada va començar amb una conferència inaugural de la Sra. Isabel Cárdenas, psicòloga i terapeuta familiar, responsable de l’Espai de Teràpia Familiar Intercultural de l’Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau de Barcelona, que va parlar de les característiques dels processos de reagrupament, dels principals factors de protecció per les famílies, així com dels reptes als que han de fer front, i, finalment, es van fer recomanacions per a la intervenció professional.

La Jornada va seguir amb una taula d’experiències on el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa va exposar el seu projecte d’acompanyament a famílies reagrupades «Vaivé», i va compartir taula amb el programa de la Generalitat de Catalunya «Hola Família!», el programa «De l’acollida a l’assentament» de l’Ajuntament de Lloret, i amb el programa «Noves famílies» de l’Ajuntament de Barcelona.

La darrera part va consistir en uns seminaris de treball per temàtiques i unes conclusions generals.

La jornada va comptar amb una setantena de participants d’arreu de les comarques gironines.

La valoració, tant per part dels participants com de l’organització i ponents, va ser molt positiva. Totes les aportacions i el material produït durant aquest dia servirà per fer una proposta de circuit i de model de treball que serà facilitat als ens locals perquè puguem adaptar-ho a les nostres realitats.

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *