Actualitat — 28 desembre 2017
????????????????????????????????????

El passat 25 i 29 de setembre a Olot es va dur a terme un experiment. Es tractava de posar a l’espai públic el debat i reflexió sobre la necessitat de recuperar el carrer com a espai de trobada i/o relació, i es va fer amb un format innovador, provocador i totalment diferent. En aquest sentit, es plantejaven converses informals de persones reconegudes com en Joan Subirats, Josep Maria Esquirol, Begoña Roman, Manuel Delgado, Joan Canimas, Xevi Casademont, Pere Soler, Pili Montreal i Teia Fabrega, que van sortir al carrer a parlar i conversar amb els veïns/es de la ciutat d’Olot.

És a dir, no era un format de jornades on els ponents expliquen coses a professionals, sinó que era un mercat en tot el sentit de la paraula. Les xerrades es feien al carrer, una inclús es va fer a la sala d’espera de l’ambulatori d’Olot (CAP), i no s’anunciaven prèviament, sinó que la gent se la trobava passejant.

Uns mesos després, hem començat a recopilar material, i ja hi ha disponibles algunes fotografies, i els vídeos de totes les xerrades o converses que es van generar a l’espai públic i a l’ambulatori.

Cal recordar que aquesta experiència és fruit de la col·laboració amb la Universitat de Girona (UdG) i que segurament continuarà i es programaran més edicions. És per això que al final de la notícia hi trobareu dos enllaços: d’una banda, un espai amb els vídeos de les xerrades senceres i, d’altra banda, les imatges i notícies relacionades amb el projecte.

Esperem que les gaudiu i que en la propera edició ens acompanyeu a donar conversa a la gent d’Olot. Perquè el carrer el conformem totes les persones, i cal posar al carrer el debat sobre la necessitat de ser junt, de construir el futur que volem, però sobretot de decidir com podem fer que les ciutats siguin més humanes.

Finalment, comunicar que tots els ponents, i un grup de 8 alumnes d’educació social de la UdG, estan treballant en una publicació on sorgiran totes les reflexions, i conclusions de les converses però també del primer “laboratori de regeneració de veïnatge”, i que el farem arribar a tots i totes les assistents.

Veure vídeos al web de la UdG

Veure imatges al web del Mercat de Conversa i Proximitat

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *