Actualitat General — 13 desembre 2018
art_al_carrer_st_miquel

 

El Consell de Barri va decidir tirar endavant una proposta d’art urbà als carrers de Sant Miquel. Dins de les prioritats d’aquest 2018 s’han destinat 15.000 euros per tirar endavant una creació artística, seguint el model del Womart que es va fer al Museu dels Sants. L’objectiu del projecte és convertir en atractiu artístic façanes o portals de garatges per donar color al barri i ressaltar la seva singularitat. També pretén reforçar la identitat de barri, promoure’n l’orgull de pertinença i referenciar Olot com a ciutat d’artistes tot aprofitant la seva memòria artística.

La primera intervenció artística que ha començat aquesta setmana és la de l’avinguda Jaume II número 128, obra de l’artista Roc BlackBlock. El tècnic del Museu de la Garrotxa, Xevi Roura, ha explicat que “s’ha inspirat en la diversitat de les persones i una de les festes més emblemàtiques del barri, com és el Ball Pla”. El tècnic del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, Jordi López, ha afegit que “el treball amb les veïnes i veïns del barri també l’està fent una altra de les artistes que també participen del projecte; l’Eli Capdevila que des d’ahir ja va començar a reunir-se i parlar amb gent per definir la seva obra”. El mural d’Eli Capdevila es podrà veure a l’avinguda Jaume II número 13. A la presentació d’aquest matí, Capdevila ha explicat que “estic acabant de pensar el treball que segur que també farà alguna referència amb el Ball Pla perquè és un dels temes que més ha sortit quan he parlat amb la gent del barri”.

En Rice Barcelona començarà el dijous 13 desembre a la paret de l’aparcament que dóna al carrer de Sant Miquel, just davant d’on es construirà el nou mirador. Per últim, en Jofre Oliveres pintarà a la paret del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa a la plaça Palau. La tria d’aquest artistes s’ha fet conjuntament amb l’àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Olot valorant els artistes que es dediquen a fer art al carrer i que podien entrar en el procés de participació amb les veïnes i veïns del barri.

Totes aquestes actuacions artístiques han d’acabar abans de final d’any. Un altre els objectius d’aquesta proposta és que es pugui establir un itinerari urbà entre les diferents propostes artístiques perquè la gent les pugui visitar com un atractiu més de la ciutat.

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *