Actualitat — 17 abril 2023

la nova exposició al vestíbul de l’Hospital d’Olot

La presentació de l’exposició es farà el divendres 21 d’abril, a les 18h, a la sala d’actes de l’Hospital.
La proposta vol repensar l’imaginari tradicional de la maternitat i fer visibles altres realitats existents.

El divendres 21 d’abril, a les 18 h, es presentarà, a la sala d’actes de l’Hospital d’Olot, l’exposició “Embarassos, maternatges i masculinitat”. Una proposta que aborda la maternitat i la criança des d’expressions de gènere, que trenquen amb l’imaginari de la feminitat.

L’exposició busca repensar l’imaginari tradicional de la maternitat, quines corporalitats i estètiques les sustenten i com podem qüestionar els mandats socials imperants reconeixent que hi ha moltes maneres de viure l’embaràs, els acompanyaments al part i els processos de criança. Una mostra en la qual s’evidencia i es fan visibles les realitats que sovint queden ignorades, invisibilitzades o passen desapercebudes.

Durant la presentació ens acompanyaran la Gràcia C. Miró i la Marieta Rojo, dues activistes implicades en el procés de creació expositiu; la llevadora Eva Vela, referent del projecte Camins Queer (Espai d’acollida i acompanyament a l’embaràs i criança de persones amb famílies, orientacions i identitats no normatives) i Sílvia Díaz-Maroto, llevadora de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa.

L’exposició i la presentació és una acció conjunta del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, i s’emmarca dins la campanya de prevenció de les violències “Retalla les violències, enganxa les cures”.

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *