Laboratori de regeneració de veïnatge

MERCAT LABORATORI CALENDARI PROGRAMACIÓ NOTÍCIES COL·LABORADORS MULTIMÈDIA

 Cartell Mercat (1).jpgEs pensa en un laboratori que serveixi per repensar el com entenem el veïnatge a les ciutats. És a dir, hi ha molts serveis, projectes i professionals arreu de Catalunya que en la seva tasca treballen en les polítiques municipals i en la planificació de les ciutats, i que tenen per finalitat construir ciutats on es prioritzin les relacions humanes.

Per això, es proposa un espai o laboratori organitzat conjuntament amb la Universitat de Girona (UdG) en el qual:

–   Serveis i/o projectes d’arreu de Catalunya puguin exposar la seva experiència, aprofitant la idea de mercat i d’espais de conversa.

–  Professionals puguin exposar problemàtiques i/o dificultats que es troben al seu municipi, aprofitant la generació d’espais de conversa que serveixin per aprofitar les sinergies o experiències d’altres companys/es.

–        Es puguin crear projectes o pensar en idees que serveixin per treballar el veïnatge a les seves ciutats.

Per tant, es proposa una jornada al llarg del matí del divendres 5 d’abril a la Sala Torín d’Olot, en el qual la única finalitat sigui: generar un espai d’intercanvi i coneixement entre serveis i/o projectes i municipis que serveixi per construir i per repensar les ciutats.

Programa del LABORATORI DE REGENERACIÓ DE VEÏNATGE:

  • De 9:00 a 9:30: recepció i acreditacions assistents.
  • De 9:30 a 9:45: Obertura del Laboratori. Pep Berga (regidor de benestar social  de l’Ajuntament d’Olot) i       Eduard Carrera (tècnic d’atenció a la comunitat del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa).
  • De 9:45 a 10:30: Conferència d’obertura. Ciutats més habitables. Com repensar les ciutats des de                      la proximitat?
  • De 10:30 a 11 hores: Esmorzar
  • De 11 a 13.30 hores: Laboratori de regeneració de veïnatge. Repensant les ciutats. Es proposen 3 temes      de debat:

 1. Ciutats i infància: les ciutats estan pensades per la infància i adolescència? Com son els espais       públics? Com son els espais de joc? Es tenen en compte les necessitats de la infància? Com podrien ser les ciutats? Hem d’anar cap a ciutats més jugables?

2. Ciutat i mobilitat: per qui estan pensades les ciutats? Son les ciutats espais on els cotxes poden circular? O els espais haurien de tenir en compte les necessitats de les persones? La mobilitat i la ciutat és un dels grans reptes del segle XXI?

3. Ciutat i salut: com influeixen les ciutats actuals en la salut? Quins aspectes son clau per la salut de les persones? Tenim ciutats pensades per millorar les relacions socials? O prioritzen altres coses? La salut i el benestar de les persones ha de ser un dels principals eixos alhora de definir les polítiques municipals?

  • De 13.30 a 14.30 hores: Conclusions

INSCRIPCIONS A: https://goo.gl/forms/TgKfgo0CHgkOQyal1