EL MERCAT DE CONVERSA I PROXIMITAT

MERCAT LABORATORI CALENDARI PROGRAMACIÓ NOTÍCIES COL·LABORADORS MULTIMÈDIA

Cartell Mercat (1).jpg

El mercat sempre ha estat un espai de relació, de compartir, on les persones no només hi van a comprar sinó que històricament sempre han estat un espai de veïnatge. De contacte entre veïns i veïnes de la ciutat i els pobles de l’entorn. De trobada. On les converses entre veïns i veïnes es converteixen en un dels trets distintius d’aquests espais.

Des de l’Àrea d’Atenció a la Comunitat del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa (CASG), conjuntament amb l’Ajuntament d’Olot i la col·laboració de la Universitat de Girona, Olot Cultura, IME, ABS, Hospital, entitats i ciutadania, proposem el “mercat de proximitat i conversa” que es durà a terme de l’1 al 5 d’abril. 

Precisament, aquesta edició és fruit de l’èxit de la proposta que es va fer el 2017, on es van realitzar 6 activitats en les quals varen participar més de 400 persones, i amb una acollida per part dels participants molt positiva. L’objectiu d’aquest any, ha estat multiplicar les activitats, implicar més a la ciutadania i a diferents institucions com  la Universitat de Girona, Olot Cultura, l’ Institut municipal d’educació i joventut, l’ambulatori d’Olot, l’escola municipal de música, l’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa i altres institucions i persones individuals.

Recuperar la idea de ciutat com a espai de relació, de lloc de trobada entre veïns i veïnes, i de generació de converses és el principal motiu del mercat de proximitat i de conversa. Un mercat que vol potenciar la idea de proximitat, entesa des de l’acollir i el donar la benvinguda a l’altre. Que naturalitza la discussió com a element de construcció. Que no intenta que s’entengui a l’altre, sinó que ens entenguem. Que aposta per fer ciutats més humanes, on el protagonisme recau en les persones. Per aquests motius, es proposen converses, intervencions artístiques, projectes que donen valor a les històries humanes i un laboratori de regeneració de veïnatge.

Precisament per fer possible el fer una ciutat més humana, les converses es donaran on passa la vida de la ciutat: a la Plaça del Mercat d’Olot, al Firal, a la Plaça del teatre, al mercat setmanal d’Olot, a l’espai Ideal, al costat de la residència Montsacopa, a les escales de Sant Esteve, a la sala d’espera de l’ambulatori d’Olot, al pati de l’hospici i a l’hospital d’Olot i comarca, i a molts d’altres racons de la nostra ciutat.

En definitiva, proposem un mercat/ jornada/ espai que té com a finalitat: la regeneració de veïnatge a partir de la posada en escena d’espais de conversa.

Et necessitem

Us convidem i us proposem que ens acompanyeu en aquest projecte generant discussió de com podem recuperar l’espai públic com a espai de relació i proximitat. En definitiva, el mercat de proximitat i de conversa va néixer el 2017 com un projecte que volia que els ciutadans i ciutadanes esdevinguessin protagonistes i on el compartir esdevingués quotidianitat.

Inscriu-te al Laboratori de REGENERACIÓ DE VEÏNATGE