Actualitat General — 31 juliol 2020
Festa islamica

Enguany la comunitat musulmana de la Garrotxa, i la de tot el món, es veu  limitada a l’hora de celebrar una de les seves festivitats més importants. Eid al Adha més coneguda per Festa del xai, o del  Sacrifici, començarà el divendres 31 de juliol i durarà 3 dies.

Es tracta d’una diada en la que, segons la tradició islàmica es rememora el sacrifici que va fer Abraham (Ibrahim) a Déu.

La festivitat consta de tres moments clau:

Una oració comunitària a primera hora del matí, una de les més multitudinàries de  tot l’any. 

El sacrifici del xai: antigament l’havia de fer el cap de família, actualment cal realitzar-lo en un escorxador qualificat que permeti garantir totes les mesures sanitàries.

La celebració familiar: es comparteix un gran àpat amb família, amistats i veïns i veïnes. Es fan regals als infants i es restauren les relacions deteriorades pels malentesos.

 Aquesta festivitat coincideix amb el pelegrinatge que emprenen cada any milions de musulmans cap a la ciutat de la Meca, i que constitueix un dels cinc pilars o preceptes fonamentals de l’islam. Enguany aquesta pràctica també està molt limitada per les mesures de seguretat.

La celebració té com a protagonista la retrobada amb família i amistats, i té una vessant comunitària molt important. Enguany, igual que la celebració del final de Ramadà (‘îd al-fiṭr)  del passat 24 de maig,  es veu marcada per les mesures de prevenció per a evitar la  propagació de la Covid 19.

En un gest de responsabilitat s’han anul·lat les pregàries comunitàries de la comarca i es celebrarà en la intimitat de les famílies. La comunitat musulmana de la Garrotxa està col·laborant activament amb totes les recomanacions de seguretat.

Comunicat de la Comunitat Islàmica de la Garrotxa:

Festa islamica

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *