Actualitat General — 17 abril 2019
oznor

La Garrotxa ha participat en la prova pilot de la Matriu d’Autosuficiència (SSM-Cat) que permet mesurar el grau d’autonomia d’una persona per a dur a terme les activitats quotidianes per si sola.  

Aquesta és una iniciativa de la Direcció General de Serveis Socials i és un instrument que facilita el treball dels i de les professionals en el diagnòstic i la detecció de casos complexos i ajuda a orientar la intervenció i el seguiment en cada cas. 

L’origen de la Matriu d’autosuficiència es troba als Estats Units i Amsterdam, una eina que –segons va informar la Direcció General de Serveis Socials– es va adaptar i validar en una primera fase i s’ha implementat en aquesta segona, amb l’objectiu d’aportar i d’unificar un sistema d’avaluació que, fins ara, només existia localment.

Aquest treball s’ha dut a terme de manera col·laborativa entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, la Diputació de Barcelona, l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya, el Col·legi de Treball Social de Catalunya, el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya.
 
En aquestes fases, hi ha participat els ajuntament de Barcelona, Reus, El Prat, Sabadell, Vic, Lleida i els consells comarcals del Montsià i la Garrotxa.
 
S’han format 111 professionals de 8 àrees bàsiques de serveis socials i 2 de salut, que han analitzat 912 casos.
 
Per a més informació: 
 
 
 

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *