Actualitat General — 04 desembre 2018
GranRecapte_garrotxa

La jornada central de dissabte va recollir 13.237 unitats d’aliments i productes bàsics. Les aportacions en línia es poden fer fins al 15 de desembre

Per novè any consecutiu a la Garrotxa, el passat dissabte 1 de desembre es va celebrar una nova edició de la jornada central del Gran Recapte d’Aliments a Olot. En aquesta ocasió s’ha assolit la quantitat de 13.237 unitats d’aliments i productes bàsics (11.072,12 kg) recollits, que tenen com a destí el Centre de Distribució d’Aliments.

Les donacions a la jornada central es van poder fer al llarg de tot el dissabte a 21 supermercats i establiments adherits a aquest 9è Gran Recapte. Des de les 10 del matí i durant onze hores ininterrompudes, els aproximadament 300 voluntaris i voluntàries d’aquesta edició no han parat d’informar del motiu de la campanya i dels aliments i productes bàsics necessaris per a les famílies que es troben en situació de precarietat econòmica i social.

Una de les novetats introduïdes aquest any i que, previsiblement, permetrà augmentar la xifra d’aquesta edició i  són les donacions en línia. Aquest sistema permet que la ciutadania pugui fer una compra de productes bàsics d’entre 5 i 25 euros. Per fer-ho, cal accedir al web: www.granrecapteonline.com. Aquest nou sistema permet que es pugui fer l’aportació des casa en qualsevol moment. Estarà disponible fins al 15 de desembre al web del Gran Recapte. També es poden fer aportacions als portals d’Ametller Origen, Bon Preu/Esclat, Caprabo, Ulabox, Dia, Condis i Vimet.

Per altra banda s’ha habilitat un número de compte corrent per aquelles persones que vulguin fer una aportació econòmica a través de transferència bancària. En aquest cas, el termini per fer-la acaba el 21 de desembre i el número de compte és el: ES51 2100 8102 3223 00079620. També es pot trucar a Càritas Garrotxa al 972 272 840 per fer aportacions econòmiques.

Una altra de les novetats destacades en aquesta edició ha estat l’eliminació total de les bosses de plàstic, iniciativa que ja s’havia engegat a la Garrotxa fa uns tres anys i que comptava amb la col·laboració de casals de gent gran i casals cívics de comarca en l’elaboració de bosses de roba.

Un cop acabada la jornada central del Gran Recapte que s’ha concentrat a Olot, la campanya de recollida d’aliments i productes bàsics no s’acaba sinó que continua a la resta de municipis de la Garrotxa (podeu consultar les dates de recollides a diferents punts de comarca).

Més enllà de la campanya del Gran Recapte, el Centre de Distribució d’Aliments de la Garrotxa està obert tot l’any a col·laboracions (econòmiques i d’aliments i productes bàsics). De la mateixa manera que també es demana la col·laboració de voluntàries i voluntaris en el Centre al llarg de tot l’any.

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *