Divendres 5 d’abril

MERCAT LABORATORI CALENDARI PROGRAMACIÓ NOTÍCIES COL·LABORADORS MULTIMÈDIA
Dilluns 1 d’abril Dimarts 2 d’abril Dimecres 3 d’abril Dijous 4 d’abril Divendres 5 d’abril

Ciutats AMB VIDA

Regala conversa

Espai obert i gratuït on qualsevol persona podrà assentar-se a un banc, cadira o al terra, per donar i regalar conversa a les persones que passegen pel carrer
Dia i hora: Divendres 5 d’abril, de 16.30 a 20 hores
Lloc: Al Carrer Sant Rafael, i a diferents carrers del Nucli Antic
Descripció
T’imagines recuperar el carrer com a espai per conversar? Per estar? Fa anys, fins i tot actualment en alguns barris, era habitual treure la cadira al carrer i parlar amb els veïns i veïnes. Treure la cadira al carrer és un acte molt senzill i que dona vida a les nostres ciutats. En aquest sentit, el divendres 5 d’abril a la tarda hi haurà cadires, sofàs i mantes on les persones que passegin pel carrer es podran asseure i regalar conversa. És una activitat que reivindica el carrer com espai de trobada, i animem a totes les persones de la ciutat a participar-hi: al carrer Sant Rafel però també als barris. Generar vida depèn de les persones.

 

Ciutats DIVERSES

Les ciutats estan preparades per la diversitat?

Conversa amb en Josan Langarita (professor de la UdG i membre del grup de recerca CISA), Maria Pallisera i Judit Fullana (professores de la UdG i membres del grup de recerca en diversitat) i la Marta Figueres, Marc Cruz, Tània Coll i la Cristina González del consell assessor del grup de recerca en diversitat.
Dia i hora: Divendres 5 d’abril de 16.30 a 17.30
Lloc: Al costat de la residència Montsacopa. Carrer Rengle, 1
Descripció
Estan preparades les ciutats per la diversitat? Com son les ciutats? Quina diversitat accepten? Sovint passegem per les ciutats, però masses vegades oblidem com aquestes predisposen a que es visibilitzi la diversitat o s’amagui. Des d’aquesta conversa pretenem generar un espai de reflexió, que ens permeti debatre sobre com pensar en ciutats on la diversitat es té en compte.

 

Ciutats AMB VIDA

A peu pels camins del cançoner

Conversa amb Artur Blasco (divulgador de la cultura popular i del cançoner popular dels pobles del Pirineu)
Dia i hora: Divendres 5 d’abril, de 17.30 a 18.30
Lloc: A l’exterior de l’escola municipal de música. Av. Anselm Clavé, 7
Descripció
Artur Blasco ha dedicat la seva vida a recórrer el Pirineu recuperant cançons tradicionals. El 1998 va rebre el Premi d’Actuació Cívica de la Fundació Lluís Carulla. L’any 2001 fou guardonat amb la Creu de Sant Jordi i el 2004 amb el Premi Nacional de Cultura Popular per la incansable labor de recuperació, restitució, difusió i dinamització de la cultura popular pirinenca.
Amb la conversa “A peu pels camins del cançoner”, ens explicarà la seva experiència viatjant per pobles i masos fent cantar la gent gran, última baula de la transmissió oral, amb l’objectiu de recollir i mantenir viva la música popular. També, ens farà reflexionar sobre la importància que tenia la cançó en tots els vessants de la vida i com era present a l’espai públic fins fa pocs anys.

 

Ciutats AMB VIDA

Ciutats jugables: una transició cap a ciutats AMB VIDA

Conversa amb Emma Cortés (responsable de l’Institut d’infància i adolescència de l’Ajuntament de Barcelona i coordinadora de ciutats jugables)
Dia i hora: Divendres 5 d’abril, de 17.45 a 18.45
Lloc: Passeig El Firal
Descripció
Conversa per parlar de la necessitat de garantir els drets dels infants i adolescents, i de transformar les ciutats per tal de que siguin més adequades per viure-hi la infància i l’adolescència. Ciutats jugables convida a les famílies, infants i adolescents a parlar sobre la seva visió de ciutat, i com els agradaria que fos.

 

Ciutats (EN)RECONSTRUCCIÓ

Els nous problemes de les ciutats del segle XXI: d’Olot a Nova York

Conversa amb Sergi Picazo (director del diari Sentit Crític) al voltant de la necessitat de repensar les ciutats
Dia i hora: Divendres 5 d’abril, de 19 a 20 hores
Lloc: Plaça del Mercat d’Olot. Carrer de l’Hospital, 3
Descripció
Quins son els principals problemes de les ciutats del segle XXI? Quins diferències i similituds hi ha entre Olot i Nova York? Com afronten les ciutats les noves formes de relació, i la diversitat? Estan pensades les ciutats per ser habitades? Al llarg de la conversa, parlarem de la necessitat de pensar diferents les ciutats, i enfocar en les necessitats de les persones, des d’una perspectiva crítica i reflexiva.
Més informació:Revista Ciutats http://www.elcritic.cat/