Bloc — 05 abril 2023

Enguany el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa celebrem 25 anys al servei de les persones amb gran diversitats d’actes. En el marc de l’acte institucional celebrat el 29 de març, volem fer visible la importància del munt de relacions que teixim dia a dia per desenvolupar l’acció social. I, ho fem a través d’aquest ritual on en un plafó amb el contorn de La Garrotxa hi anirem posant els diferents nòduls de la xarxa:

  • Tots i totes les professionals que han estat treballant dia a dia, a l’organització, acompanyant a les persones ateses des dels nostres serveis, estar i acompanyar per promocionar i  millorar l’autonomia personal, les competències i habilitats personals,  les relacionals socials, les xarxes comunitàries,…. és el punt més important de la nostra organització.
  • La xarxa de professionals amb qui treballem. Entenem la nostra intervenció des de la suma de mirades professionals. Persones de l’àmbit de salut, d’educació, de lleure, de promoció econòmica, de cultura, d’esports, de joventut, de medi ambient, de seguretat, de normalització lingüística, urbanisme, de protecció civil, de turisme…, només conjuntament podrem assolir l’atenció adequada a la nostra ciutadania.
  • Els altres professionals que formen part d’entitats, fundacions, cooperatives, empreses socials, … amb qui treballem conjuntament un munt de projectes. Organitzacions al servei de les persones en situació més vulnerable, amb qui conjuntament, dissenyem, fem projectes, sumem i sumem. Organitzacions de molt llarga trajectòria de treball a la comarca, com la Fundació La Fageda, INTEGRA, Caritas, Creu Roja, ESCALER ara SUARA. Entitats com Esplais de la Garrotxa, ARRIANT, ADAD ara Solidança. Totes les residències de gent gran i organitzacions d’atenció domiciliària, com Edat 3 o SUMAR. Entitat de recent implementació a la comarca com CEPAIM o entitat amb qui vàrem començar fa 25 anys i que ara no existeix com ACAS.
  • Per a qui i amb qui  treballem, persones ateses, que acompanyem amb els nostres serveis, amb les nostres professionals, persones que en algun moment de la seva trajectòria vital, necessiten del nostre suport, perquè com sabem TOTS I TOTES en algun moment de la nostra vida podem ser i som vulnerables, a vegades no en soms conscients i ho volem ignorar, però sempre necessitem d’algú, som interdependents.  
  • I per acabar aquelles entitats a qui acompanyem i  ens acompanyen, perquè es desenvolupin  i enforteixin la societat. La comarca necessita d’unes entitats  que defensin els seus drets, que sensibilitzin, que participin,… finalitats que han de servir  per respectar i millorar la cohesió i la convivència de la nostra societat.  

Amb aquesta xarxa que també inclou persones anònimes que han participats de manera altruista i empreses com Zoetis, i  que va més enllà de la comarca, volem expressar la única manera que entenem com a vàlida per a treballar. Generant una xarxa única, singular i diversa, coordinada i integrada, per poder acompanyar de la millor manera a la nostra ciutadania.

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.