Bloc General — 25 novembre 2020

En motiu del 25 de novembre, dia Internacional per l’erradicació de les violències masclistes, l’Institut Català de les Dones, la Generalitat de Catalunya, juntament amb les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i la Delegación del Gobierno a Catalunya, han consensuat un manifest conjunt. Per tal de renovar el ferm compromís per erradicar les violències masclistes.

Des del CASG ens adherim al manifest, que és una mostra de sensibilització contra aquestes violències, per tal d’avançar en el seu abordatge. Podeu consultar el manifest en aquest enllaç: Manifest-25N-2020

En el manifest d’enguany dieu que “el temps s’ha esgotat per als agressors masclistes” i que “el rebuig social contra les violències masclistes és cada cop més fort”. Es reconeix que “mai abans hi havia hagut una implicació tan extensa i conscient respecte les violències masclistes. I és que, els darrers mesos han estat absolutament durs per a les dones i criatures que viuen en situacions de violència com, segurament, ho seran els mesos que vindran, mentre duri la pandèmia”. I es dirigeix als homes “que esteu en contra d’aquestes violències i sabeu que un dels vostres amics, familiars, coneguts les exerceixen: és hora que us en feu responsables i hi intervingueu”. El document acaba adreçant-se als agressors, “als agressors, un recordatori: no hi haurà espai per a la impunitat”.

Alhora, el mateix dia 25 de novembre  es convoca a tota la ciutadania a fer a les 12.00 h del migdia un minut de silenci en els espais que la situació de pandèmia permeti.

Les violències masclistes tenen a veure amb l’estructura social de la violència, el poder heteropatriarcal i amb l’abús de poder basats en les desigualtats home-dona.

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *