Bloc General — 22 febrer 2021

Aquesta setmana ha fet 8 anys de l’aprovació al Ple municipal de l’Ajuntament d’Olot del Pla per a la Inclusió i la Cohesió Social 2013-2019. Un pla que ens ha acompanyat i ha guiat les polítiques municipals per afavorir la inclusió i la cohesió social a la ciutat.

Ens vam marcar com a repte fer d’Olot una ciutat cohesionada i on les persones poguéssim ser qui som sense patir per sentir-nos discriminades o excloses, una ciutat acollidora amb tothom qui hi ve a viure, respectuosa amb les diversitats i curosa amb les relacions socials. Un Olot que cuidés a les associacions i a les persones que voluntàriament dediquen moltes hores a tasques comunitàries i a acompanyar-ne d’altres que ho necessiten, i també volíem un Olot  que vetllés per la igualtat d’oportunitats amb infants i que cuidés les relacions veïnals i fes dels barris espais per viure-hi dignament i amb qualitat.

Tot això ens vam imaginar fa 8 anys i va ser un somni que al llarg del camí hem compartit amb entitats, ciutadania, equips polítics, professionals… perquè érem prou conscients que no era un somni senzill i que no podríem aconseguir-lo soles. Compartir aquesta imatge del que volíem per Olot i treballar-hi colze a colze amb moltes persones ens va sembla la única manera de fer-la possible.

Ara, un cop finalitzat aquest Pla podem dir que Olot és una ciutat que històricament ha gaudit d’equilibri social i d’una bona convivència ciutadana. Una realitat social que pensem que no ha estat fruït de la casualitat sinó que en bona part s’explica per aquesta acció conjunta de responsables polítics, tècnics i la societat civil olotina. El Pla ha estat un granet de sorra més per aconseguir-ho.

Durant aquest 2020 hem avaluat els resultats i l’impacte que el Pla ha tingut a través de l’anàlisi de documentació però també a través d’entrevistes i grups de discussió amb diferents professionals, entitats i persones diverses.

L’avaluació, una tasca no gens fàcil en un pla com aquest, l’han realitzat en Xavier Casademont i la Maria Aulinas des de la Universitat de Girona i s’ha recollit en un document que trobareu en aquest enllaç (Avaluació_pla_inclusió_cohesió_social_Olot_2013-2019.pdf).

Aquesta avaluació ha de ser un pas més, que ens permeti enfocar un nou pla per continuar amb aquesta tasca complexa i apassionant de crear una ciutat més amable, cohesionada i inclusiva, implicant encara a més persones i incorporant-hi més visions. Perquè el somni és tant gran que necessitem no perdre’l mai de vista i treballar-hi dia a dia de manera conjunta.

Us convidem a mirar el vídeo resum de l’acte de presentació del Pla que va tenir lloc a finals d’any a la sala Torín i també el vídeo sencer de tot l’acte.

Vídeo resum:

Vídeo sencer: https://www.youtube.com/watch?v=vPhtAdrIgRY&feature=youtu.be

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *