Bloc — 04 setembre 2020

Foto: David Planella

Aquest any 2020 serà recordat per molts olotins I olotines com un dels anys que es van suspendre les Festes del Tura. Aquesta casuística només s’ha donat dues vegades al llarg de tota la seva història. Fa més de 80 anys que Olot no es quedava sense festes. Les altres ocasions van ser els anys de la Guerra Civil (1936-39) i a la Tercera Guerra Carlina ( 1872-75).  Qui ens havia de dir que una pandèmia mundial seria la causa d’aquesta suspensió.

L’Ajuntament pren aquesta decisió a causa de l’evolució de la pandèmia del coronavirus. Tot i que s’havia temptejat la possibilitat d’organitzar algun acte simbòlic amb la faràndula, finalment s’ha decidit que no se’n celebri cap.

Tot i així els dies festius del 7 i 8 de setembre es mantenen, així com l’esperança que l’esperit que acompanya aquests dies tant assenyalats per la ciutadania d’Olot i la Garrotxa no manqui a les llars. No deixem de celebrar la diada de la mare de Déu del Tura encara que sigui en grups reduïts, amb mascareta o d’una manera que ni en ficció ho hauríem pogut imaginar.  Tot i la situació sanitària volem desitjar a tothom una bona diada del Tura i esperant retrobar-nos ben aviat a la plaça Major i els carrers de la ciutat amb ells Gegants, Nans i Cavallets i totes les persones que omplen la ciutat de vida durant les Festes.

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *