Bloc General — 19 març 2021

Avui volem donar veu a Sàgoe Olot, joves afrodescendents que pateixen la discriminació, s’alcen i la denuncien.

MANIFEST 21 DE MARÇ.

“Soc un adolescent, nascut també aquí, amb somnis i esperances. Amb ganes de menjar-me el món i poder ser la persona qui vull ser, amb totes les oportunitats possibles per poder avançar. Això hauria de ser lo més normal per un adolescent, que una parella pugui accedir a un habitatge sense cap problema també hauria de ser, per a una dona negra amb hijab també hauria de ser un dret trobar una feina, oi? Però la realitat es que molts i moltes de nosaltres i moltes més, tantes que no sabríem ni comptar, patim discriminació pel nostre color de pell, per la nostra procedència, pel nostre gènere, per religió o orientació sexual i per altres situacions…..

A Sàgoe Olot volem condemnar la discriminació amb totes les seves branques i formes que pot adoptar per fer mal i distanciar a la gent cada cop més, amb odi i més odi. Aquí, el context que coneixem més bé, hi ha racisme i el patim dia rere dia, a l’escola, al carrer, a la feina i fins i tot a les administracions que haurien de vetllar per la inclusió social per tothom.

Per lluitar contra la discriminació hem de fer més feina, més carrer, potenciar més encara aquells feminismes racialitzats, col·lectius que els tenim invisibilitzats, i crear espais segurs per a tota la gent, que la diversitat és riquesa i aquest 21 de març serveix per condemnar i per celebrar que som més fortes que mai!!”

Autor: Enno de Jonge 

L’objectiu del Dia Internacional per l’Eliminació de la Discriminació Racial és combatre i erradicar el racisme, la discriminació racial i la xenofòbia i totes les formes relacionades d’intolerància que passen en diferents parts del món.

El tema d’enguany és “La joventut s’alça contra el racisme(#FightRacism) i te com a objectiu fomentar una cultura mundial de tolerància, igualtat i antidiscriminació.

També és una crida per a que tots i totes ens posicionem contra els prejudicis racials i les actituds intolerants.

Declaració Universal dels Drets Humans:

Art. 1 Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i drets.

Art. 2 Tota persona té tots els drets i llibertats proclamats en aquesta Declaració sense distinció de raça.

 

Dia Internacional per l’ Eliminació de la Discriminació Racial (ONU)

LLEI 19/2020, del 30 de desembre, d’igualtat de tracte i no-discriminació

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *