Bloc — 05 març 2020
cartell28M2020_page-0001

Des de l’Institut Català de les Dones ens han fet arribar la Declaració institucional del 8 de Març 2020, que enguany porta el títol de la campanya Volem els mateixos drets. #NoCallis #Som8deMarç.

Enguany, en el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, l’Institut Català de les Dones centra les reivindicacions en els drets de l’àmbit laboral.

 Les dones només ocupen el 35,4% dels càrrecs de direcció i d’acord amb l’Índex d’igualtat de gènere de Catalunya aquesta és la dimensió on ens trobem amb les màximes desigualtats. Una de les causes d’aquesta i d’altres discriminacions laborals és que les tasques de cura continuen sent atribuïdes socialment a les dones, que són les que demanen, majoritàriament, les excedències per a la cura de familiars en un 91,1%, front al 8,9% d’homes.

 La campanya #NoCallis #Som8deMarç posa en evidencia aquesta realitat a través de dues imatges gràfiques i un vídeo. Tant la Declaració institucional d’aquesta commemoració com aquests materials els trobareu a la vostra disposició en aquest enllaç del nostre web. També podreu consultar el dossier estadístic Les dones a Catalunya 2020, elaborat per l’Observatori de la Igualtat de Gènere (OIG) amb els principals indicadors de les desigualtats entre dones i homes.

Des del CASG ens sumem a la seva difusió i reinvidicació per tal d’avançar de manera conjunta cap a la igualtat efectiva de gènere.

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *