Bloc General — 30 octubre 2020

El Consell Consultiu de la Gent Gran de la Garrotxa és un òrgan de participació i consulta format per les associacions de gent gran de la comarca amb l’objectiu de coordinar actuacions i iniciatives conjuntes sobre gent gran per millorar el benestar i la qualitat de vida d’aquest col·lectiu. Actualment són 17 les associacions i casals de la Garrotxa que hi participen activament. 

El passat mes d’agost es va aprovar per Ple del Consell Comarcal de la Garrotxa el Reglament de Funcionament del Consell Consultiu de la Gent Gran de la Garrotxa. En aquest reglament s’hi recullen els objectius, funcions, l’elecció de càrrecs, etc. Tots els partits polítics hi van votar a favor. Aquest pas és un pas important que permet consolidar una feina i un funcionament que ja s’està fent a nivell informal des de fa molts i molts anys.

El funcionament aprovat en el reglament segueix l’estructura que ja es duia a terme des dels inicis. Es fan 4 sessions plenàries l’any en les que es troben tots els i les participants (acostumen a ser un o dos representants de cada casal de gent gran dels municipis de comarca).

És en aquestes sessions en les quals s’escullen 4 persones per tal que constitueixen la Taula de Representants així com una persona que agafa el càrrec de Representant Comarcal, que és qui assisteix a les reunions Intercomarcals i els Congressos Nacionals on es troben tots els Consell Consultius de les diferents comarques catalanes i també amb la Generalitat de Catalunya. 

A part de tractar temes d’especial interès també es té en compte una part més lúdica i de coneixença per reforçar els llaços i relació entre les persones de la comarca com el dinar jubilats i jubilades de la gent gran, així com també un seguit de sortides conjuntes a la comarca per conèixer la comarca i gaudir conjuntament d’un dia lúdic i educatiu. 

Actualment els temes amb els quals treballa el Consell Consultiu són per una banda, el tema de l’habitatge: residències, llistes d’espera, accés als pisos tutelats per gent gran,… i per l’altra,  la mobilitat per motius mèdics de les persones grans a la comarca. 

La pandèmia ha fet més palès la necessitat d’abordar tots aquests temes i treballar-los conjuntament, uns reptes que des del Consell es continuaran treballant malgrat la situació, ara però de manera telemàtica.

Per seguir tota l’activitat del Consell Consultiu s’ha creat una llista de distribució de WhatsApp, per tal que tothom qui vulgui s’hi pugui afegir.

 

Més informació i contacte: 

Consorci d’Acció Social de la Garrotxa:  972266644

http://blocs.xarxanet.org/ccgg-garrotxa/

Correu electrònic: ccgg@garrotxa.cat

Representant: representantccggg@gmail.com

 

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *