Bloc General — 15 juliol 2019
INCLUSIO

Els dies 3 i 4 de juliol es va celebrar a Vic el segon Congrés de l’Acció Social INCLUISÓ.CAT sobre la promoció de l’autonomia personal i atenció des de la proximitat. Un grup de professionals de l’àmbit d’autonomia, comarca i equip directiu hi van assistir. L’objectiu del congrés és reunir tots els actors que configuren el sistema català de serveis socials i ser un instrument per potenciar la innovació, el coneixement i la professionalització del sector.

En aquesta segona edició del congrés es va centrar en les atencions necessàries perquè les persones amb limitacions funcionals puguin viure el màxim de temps possible en el seu domicili, per tal de preservar la dignitat i el benestar d’aquestes. Les persones ponents eren expertes en aquest eix temàtic.

De les cinc sessions plenàries van sorgir les següents idees claus:

  • La importància de preparar els sistemes de serveis socials per l’envelliment de la població i al canvi generacional d’aquest perfil.
  • Cal fer anàlisis situacionals per conèixer la realitat dels serveis i la població.
  • Necessitat de definir models de treball comunitari i utilitzar la comunitat per generar processos d’empoderament.
  • Reformular model de suport i atenció a les persones que volen seguir vivint al domicili.
  • La importància d’introduir les noves tecnologies en els serveis socials per facilitar la nostra feina i poder atendre millor a les persones.
  • Serveis socials és un sector que ha de desaprendre per qüestionar coses que en el passat donava èxit i ara ja no. Per això la importància de la innovació entesa com a idea nova portada a acció.
  • Les organitzacions orientades a les persones, són les que cuiden i donen poder a l’equip professional que les formen.
  • En relació als models de serveis socials de Dinamarca i Holanda, és important remarcar que no es treballa pel que diu la llei sinó segons la necessitat de la persona.
  • La nostra societat té noves necessitats, per tant, cal una flexibilització del sistema.

A part de les sessions plenàries es van fer diverses sessions paral·leles on entitats presentaven els seus projectes en relació a l’eix temàtic del congrés. El Consorci d’Acció Social de la Garrotxa va participar en la creació i presentació del manual d’intervenció de serveis bàsics d’atenció social. També es va presentar el pòster  “Des d’una mirada integradora (alta complexitat social i sanitària)”.

cartell INCLUSIO.CAT

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *