Bloc — 20 gener 2022

L’objectiu dels ESPAIS DE BONTRACTE és generar espais de trobada, on les dones ens atrevim a provar i a investigar amb nosaltres mateixes i amb d’altres, promovent actituds de cura cap a una mateixa i cap a les altres. Volem que siguin espais amplis, oberts, dinàmics i normalitzadors, no vinculats a una problemàtica o situació personal determinada, més enllà del fet de ser DONES i diverses.

Cada una de nosaltres pot proposar dinamitzar un taller puntual de dues hores o fer una proposta de vàries sessions segons la seva necessitat, interès o motivació. D’altra banda, cada una també pot assistir i participar a tots els tallers o grups que es proposin. En ambdós casos és des de la gratuïtat de l’espai, ja que com hem explicat abans l’objectiu és trobar-nos, compartir i intercanviar, fomentar la sororitat entre nosaltres.

Aquests espais són un REGAL que ens fem les unes a les altres amb compromís, amor i respecte. 

El 2022 serà el novè any en que obrirem aquests espais a la comarca. En un inicialment es van anomenar Tallers d’Apoderament, però fa tres anys i per iniciativa de les mateixes dones que hi participàvem, van passar a dir-se Espais de Bontracte.

Els Espais de Bontracte ens permeten:

  • La presa de decisió sobre el temps i la cura que cadascuna es dedica a si mateixa
  • Crear espais d’intercanvi dinamitzats per dones per tal de fer valdre i donar reconeixement al nostre saber, coneixement, experiència, …
  • Moure’ns a partir de la curiositat per les altres i dels interessos particulars de cada una, tant pel que fa al contingut dels tallers com pel que fa a les relacions entre nosaltres.
  • Que sorgeixin propostes de tallers basades en el nostre saber, coneixement i experiència com dones i en relació amb la nostra història de vida.
  • Que es visquin moments d’intensa solidaritat, comprensió, escolta, respecte i acompanyament entre les participants, tant cap a nosaltres mateixes com cap a les altres.
  • Tenir una experiència de grup positiva i terapèutica (de cura) sense ser un grup necessàriament terapèutic. 
  • L’ampliació de la nostra xarxa social i personal, ja que generen contactes i relacions que poden quedar en el grup i/o anar més enllà d’aquests espais.

 

 

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *