Bloc — 28 març 2018
ganes_creixer

Passats els tres primers mesos de l’any pot ser un bon moment per revisar com està la llista de propòsits que teníem per aquest 2018… et proposem recuperar-ne un que ens van presentar a la jornada corporativa del Consorci: tenir unes ganes tremendes de créixer. De fet, més que un propòsit és una actitud que val la pena tenir a la llista de temes importants!

Pep Marí @pepmari4 , es defineix a ell mateix com un privilegiat que viu de la seva passió, la psicologia. Ens va donar les pistes de com la podem despertar aquesta passió: “L’actitud et col·loca a la línea de sortida. La preparació et fa córrer. El desig treu el millor de tu.”

A través de l’experiència que li han donat més de 25 anys treballant al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat  ens va oferir una jornada pensada per conèixer i escoltar les seves vivències però sobretot ens va animar a escoltar-nos nosaltres mateixes. Com saber com estan les nostres ganes de créixer?

D’entrada, ens va donar 5 raons per fer-ho:

 • Perquè si no millorem, empitjorem.
 • Perquè si creixem, millora el nostre equip de treball i l’ajudem a créixer.
 • Perquè la gent que ens envolta creurà en nosaltres i ens respectarà.
 • Perquè experimentarem emocions que valen la pena.
 • Perquè millorarem la qualitat del servei que estem donant.

I després de les raons, 6 estratègies per dur-ho a terme:

 • La primera: estabilitat. Imaginant-nos cada una nosaltres com una taula amb les seves potes i identificant cada pota amb allò que ens modifica l’estat d’ànim… ens cal ser conscients de què ens dona estabilitat, què ens desestabilitza, i què hem de fer quan això passa.
 • La segona: protegir o exposar? en quina de les potes “assegurem” i en quines “arrisquem”, ens la juguem…
 • La tercera: actitud. Quina actitud tenim davant les coses que ens passen? De quin color portem les ulleres (veiem la realitat)? Rosa, negra, transparent… siguem-ne conscients.
 • La quarta: responsabilitat. Assumim les conseqüències de les nostres decisions.  1 problema=1 solució. Si quan se’ns planteja un problema intentem buscar-hi una solució, la nostra visió del problema ja es modifica.
 • La cinquena: compromís. Ser conscient del risc que assumim i del nostre grau de compromís. Diferenciar-ho d’implicació. Si m’implico hi poso una part. Si m’hi comprometo ho poso tot.
 • La sisena: expectatives. Ens cal revisar el nostre contracte d’expectatives (personals i de feina). Què rebo? Què m’agradaria rebre i encara no ho rebo?

Si teniu ganes d’escoltar algunes de les seves reflexions podeu fer-ho a través dels vídeos del seu canal de Youtube.

Imatge: bbmundo.com

Comparteix

(1) Reader Comment

 1. Reflexions després d’escoltar les seves reflexions:
  1) Fer més no és igual a fer-ho millor.
  2) Fer més està lligat amb l’adrenalina que genera estrès.
  3) Fer-ho millor està lligat amb l’oxitocina, l’hormona de l’amor, implicada en les relacions de confiança i generositat.
  En definitiva, es poden tenir unes ganes tremendes de créixer i fer-ho d’una manera molt diferent.

  https://www.youtube.com/watch?v=q1OqrXK-Fws

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *