Bloc General — 10 juny 2019
EAIA

La raó de ser de les polítiques públiques que es promouen des del Consorci és mirar de donar resposta a determinades problemàtiques o necessitats socials. Fer un bon diagnòstic d’aquestes problemàtiques és un requisit fonamental per dissenyar polítiques efectives. Atès que aquestes necessitats evolucionen, cal avaluar-les constantment i fer els ajustaments oportuns de les polítiques que ja tenim en marxa.

Aquestes necessitats canviants de la societat i les persones són el fonament de l’estructura del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. Des de ja fa un temps, i amb l’objectiu de seguir treballant amb i per a la millora de la qualitat de vida de les persones de la comarca, el Consorci ha anat adaptant la seva manera de relacionar-s’hi al ritme que la societat ho ha anat exigint.  

Posar la persona al centre de l’atenció  i partir de les seves necessitats ens obliga a focalitzar-nos no només en l’anàlisi de la problemàtica que justifica la nostra intervenció sinó que ens obliga també a valorar quins són els serveis necessaris per generar el canvi que suposarà una millora a la persona.

La societat actual és la societat del canvi, des de la intensitat, la rapidesa i la immediatesa. Estem en un moment que les transformacions socials són de caràcter  estructural i global però ens afecten de manera local.

La diversitat de formes de consumir, produir, de treballar, de relacionar-nos – en l’àmbit familiar, en el veïnatge, amb els amics, coneguts,…- d’ organitzar-nos col·lectivament, de divertir-nos, de crear cultura, de gaudir de l’art, de conversar, d’ocupar el nostre temps, d’aprendre, de fer esport, de fer política, de viure la política… en definitiva, de viure la vida, és molt gran i canviant.

Per això, des del Consorci d’Acció Social, com a institució que ofereix serveis per millorar el benestar i contribuir a la cohesió social de la Garrotxa, és imprescindible conèixer aquestes maneres diverses d’entendre i de viure per poder acompanyar a resoldre les necessitats socials de la ciutadania.

Entenem que les necessitats socials passen per poder ser una persona autònoma en la vida diària, tenir cobertes les necessitats més bàsiques, gaudir d’unes relacions sanes amb l’àmbit familiar i poder participar de la vida col·lectiva i política.

Cliqueu aquí per consultar la Memòria de Infància i Família de 2018

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *