Bloc — 08 maig 2013

Recentment s’ha aprovat el Pla per a la Inclusió i la Cohesió Social d’Olot 2013-2019 que és el marc conceptual i de treball de la feina que fem des de l’Àrea d’Atenció a la Comunitat del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. Però què vol dir inclusió i cohesió social?

Si estiguéssim en un creuer a alta mar la “inclusió” seria evitar que ningú caigués per la borda i la cohesió tindria més a veure en com es relacionen els passatgers. La cohesió o la falta de cohesió es fa especialment palesa en els moments més crítics. Així, per exemple, les conseqüències d’una tempesta que provoqués un incendi a la sala de màquines, serien més catastròfiques durant els primers dies del creuer que no pas al final d’un viatge de 3 mesos. De la mateixa manera, si algú té un problema li serà més fàcil solucionar-lo quan ja fa uns dies que ha començat el viatge perquè coneixerà més gent. Olot no és cap creuer però qui més qui menys viu moments més difícils que uns anys enrere o té família, amistats o coneguts que ho estan passant malament.

Afortunadament a Olot també hi ha persones que regalen part del seu temps als altres: entitats que organitzen actes solidaris, botiguers que passen ànsia de la gent gran i els porten la compra a casa els dies de més fred, empreses amb gran sensibilitat social, veïns que es preocupen del bon funcionament de tota l’escala, persones que ho estan passant malament però que ens continuen regalant somriures i moltes altres que es troben en situacions relativament còmodes, però que també decideixen aportar el seu granet de sorra. Aquestes són les petites GRANS coses que fan d’Olot una ciutat amable.

Les línies estratègiques del Pla per a la Inclusió i la Cohesió Social d’Olot que expliquem i il·lustrem en el vídeo següent, pretenen treballar amb la gent i per la gent i cercar complicitats que ens permetin millorar la qualitat de vida de totes les persones que viuen a Olot. Perquè al cap i a la fi, la comunitat són persones i les persones fan comunitat.

 

Àrea d’Atenció a la Comunitat del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa
Maig de 2013

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *