Bloc General — 04 setembre 2018
no_es_no_fdt2018

Del 7 a l’11 de setembre es celebren les festes del Tura d’aquest 2018. Des de la Comissió de Festes s’ha acordat seguir treballant la prevenció d’agressions sexuals, sexistes i LGTBIfòbiques amb material de sensibilització i informació.

Durant la ballada de gegants es repartiran 2.000 ventalls amb la imatge de la gegantessa amb el lema “No és no. aTURA les agressions sexistes”, i el contacte del SIAD (Servei d’Informació i Atenció a la Dona). A l’altra cara el lema “aTURA la LGTBIfòbia” i el contacte del SAI (Servei d’Atenció Integral a la diversitat afectiva sexual i de gènere).

També es repartiran tovallons amb el “No és no” que es podran trobar a les barraques i a diferents establiments del centre.

S’utilitzaran cartells de la campanya #EsViolenciaSexual, una estratègia educativa, preventiva i de sensibilització davant violències sexuals en contextos d’oci nocturns i consum de drogues elaborada per l’Observatorio Noctámbul@s de la Fundació Salut i Comunitat.

I per acabar, recorda que els mites… mites són!

MITE 1 «La causa de les agressions en espais d’oci nocturn és l’alcohol i altres drogues».

La culpa no la té ni l’alcohol ni altres drogues. Anar begut no exculpa ningú. Que una persona vagi beguda no és la causa d’una agressió, ni com va vestida, ni que et somrigui, ni que balli sola, etc.

MITE 2 «La violència sexual és només la violació».

Comentaris, insinuacions sexuals, mirades o tocaments no desitjats també són violència sexual.

MITE 3 «Quan una dona diu no en el fons vol dir si».

La única cosa que significa sí és sí. El consentiment ha de ser clar, evident i pot ser reversible, dir primer que sí i després dir que no. A més, si algú va ebri no hi pot haver consentiment.

Apostem per gaudir i compartir la festa de manera respectuosa, inclusiva i saludable.

Dit això, molt bones Festes del Tura 2018!

Comissió d’Igualtat del CASG

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *