Bloc General — 18 setembre 2018
parada i fonda_toni_vila

“Parada i fonda”. Així és com Toni Vilà va batejar l’espai que va descobrir al barri de Sant Miquel i que coneixem com a menjador social. El projecte, que es gestiona des del Consorci i compta amb voluntariat de Mans per a l’Acció Solidària, desprèn,  per a qui el vol conèixer, una sensació que va molt més enllà d’un espai on rebre un àpat diari (entre altres serveis).

L’escalf, la conversa, estar-hi bé i passar-hi hores… confirma que anem aconseguint col·locar la persona al centre de l’atenció i fem que aquests espais que pensem i repensem quan volem donar resposta a allò que les persones necessiten acabin essent molt més que serveis.

Toni Vilà va passar pel Menjador Social i dies després va escriure’n un article que comença així:

“De tant en tant, necessitem fer una parada i fonda, per descansar i relaxar-nos una mica, compartir la taula, el menjar i també, si pot ser, una conversa i una bona companyia; en fi, que sovint necessitem agafar forces per seguir el camí cap endavant. Si tots ho necessitem, encara més les persones que pateixen  una malaltia, estan soles o amb escasses relacions, tenen poques habilitats, mancances a l’habitatge o es troben en altres situacions de risc o d’exclusió (…)”

L’article va ser publicat al número 310 de la Revista de Girona i el podeu llegir sencer aquí.

Il·lustració: Montse Mayol

 

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *