Bloc General — 14 abril 2021

La irrupció de la pandèmia al març de 2020 ha marcat enormement l’activitat del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa (CASG) i els seus efectes sobre la població en general, a nivell econòmic i social, continuen encara condicionant el dia a dia de moltes persones.

Per fer front als reptes apareguts durant l’any 2020, al Consorci d’Acció Social de la Garrotxa han treballat 88 professionals i s’ha comptat amb un pressupost de 9.535.013,45 euros, repartits entre els 33 serveis que gestiona el CASG. Aquests serveis es divideixen en quatre grans blocs.

En xifres globals, els professionals del CASG han treballat amb 5.125 famílies (9.912 persones), on un 70% de les quals resideixen a Olot, un 56% són dones i un 34% són famílies unipersonals. De totes les persones ateses durant l’any 2020, les problemàtiques més destacables han girat al voltant de: 33,62 %  problemes de salut i autonomia; 21,67 % problemes econòmics; un 5,5 % d’habitatge  i un 5 % amb problemes legals d’estrangeria.

Més enllà de la pandèmia, altres realitats han tingut efecte en el serveis socials de la comarca al llarg de l’any 2020. Per una banda, la immigració forçosa del triangle nord de l’Amèrica Central (Guatemala, Hondures i el Salvador) i per una altra, l’arribada de joves no acompanyats al territori, uns joves que quan arriben a la majoria d’edat es veuen obligats a deixar els centres de protecció a la infància, amb les afectacions que genera aquest fet sobre les seves vides.

Hem analitzem l’activitat del CASG  pels  blocs de les necessitats socials:

  • Necessitats materials i instrumentals
  • Necessitats d’autonomia persona
  • Necessitats en les relacions familiars
  • Necessitats en les relacions comunitàries

Podem veure els resultats més destacats en el següent vídeo i en detall en el document de la Memòria en el següent enllaç: 

https://www.casg.cat/repositori_documents2//MEMORIES/2020/Memo%cc%80ria%20CASG%202020.pdf

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *